Gårdsprodukter

Vi tilbyr økologisk kalvekjøtt til restauranter, delikatesseforretninger og privatpersoner. Vi garanterer at all produksjon følger Debios regler og kontroll for økologisk gårdsdrift.

debio_okologi_rgbDyrene slaktes på vårt vanlige slakteri og viderebehandles på en lokal, liten kjøttbedrift som er godkjent av Mattilsynet og av Debio. Det meste av kalvekjøttet i Norge går til restauranter, og økologisk kalvekjøtt selges ikke i vanlige butikker. Kjøttet er fra et halvt år gamle kalver, som har lyst, og svært mørt kjøtt. Netto slaktevekt er ca 90 kg uten bein (bortsett fra litt bein i kjøtt til kalvefrikasé). Vi anbefaler å kjøpe halve eller hele slakt. Ved salg av kvarte dyr blir alle delene delt i to så det blir rettferdig fordeling av kvalitetene, men det fører til litt små steiker siden dette er et lite dyr.

Alt kjøttet vakuumpakkes og merkes med hvilken type kjøtt det er, så det er lett å finne fram til hva det kan brukes til. Vår erfaring er likevel at alt er mørt og det meste kan steikes som biff hvis en ønsker det. Kjøtt som skjæres fra beina males til kjøttdeig eller karbonadedeig av beste kvalitet, med svært lite fett. Kjøttdeigen leveres i plast og må fordeles i småpakninger for frysing.Vi anbefaler å ta med beina for koking av kraft, de er gratis, men si fra ved bestilling dersom du ikke ønsker bein.

Prisen fra 2023 er kr 305,- pr kg (inkl. moms) Vanligvis ligger vekten i underkant av 100 kg kjøtt pr kalv. Vekten kan variere noe, men som veiledning får du omtrent dette:

Størrelse Ca vekt Priseksempel (inkl. moms)
En hel kalv 96 kg 29 200 kr
En halv kalv 48 kg 14 640 kr
En kvart kalv 24 kg  7320 kr

Kjøttet er ferskt og leveres gratis* rett hjem på døra, ferdig vakuumpakket og merket.

Fyll ut skjema HER for å legge inn en bestilling på kalvekjøtt eller send en epost til anneburdahl@gmail.com

Hilsen Anne og Hans Kristian Teien