Ungdyr på utmarksbeite

Hver sommer får fjorårets kalver, 8-10 måneder gamle slippe ut på utmarksbeite. De slipper ut på Vestskauen i Sande og vandrer fritt i et stort skogsområde helt over mot Konnerud. De fleste dyrene er merket med GPS slik at vi kan følge med på hvor de befinner seg og gå ut i skogen og se til dyrene jevnlig. Det er flere dyrebønder i området som slipper ut både sau og storfe. Flokkene finner hverandre og blandes i begynnelsen av sommeren og holder som regel sammen i flokker på 4-10 dyr gjennom hele sommeren.

Utmarksbeiting er viktig for å bevare biologisk mangfold. Det er et problem for mange arter at skogen gror igjen. Beitedyr er med på å bevare blomsterenger og holde terrenget åpent. Dette er livsviktig for mange rødelistede planter og dyr. Dessuten gir det god smak på kjøttet og dyrene får kose seg fritt ute helt frem til sepember.

Utmarksbeiting er viktig for biologisk mangfold

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>